in

Korda igra divno, neću previše o povredi…

Korda igra divno, neću previše o povredi…

Novak Đoković kaže da je zadovoljan svojom igrom u pobedi nad Danilom Medvedevom u polufinalu turnira u Adelejdu (6:3, 6:4), kao i da ga čeka težak zadatak u finalu.

„Pobeda nad Medvedevom u dva seta, ne može se tražiti više. Osim tog sa zadnjom ložom, sve ostalo je bilo sjajno, igram sve bolje svakim mečom. Tome se nadam i za to radim. Servirao sam izuzetno dobro, a to pomaže protiv Danila, koji je jedan od najboljih defanzivaca na svetu. Ne daje mnogo poena, moraju da se zarade. U važnim trenucima sam ubacio neke odlične servise, a on ih je u takvim trenucima promašio. Iako je bilo 6:3, 6:4, zapravo je nekoliko poena samo odlučilo meč, što je i očekivano u ovakvim mečevima“, rekao je Đoković.

Novak je zabrinuo navijače medicinskim tajm autom u prvom setu, zbog problema sa zadnjom ložom.

„Neću da govorim previše o tome jer nije prikladno, ne želim da otkrivam previše toga. Kada su pilule počele da deluju, posle nekoliko gemova se i mišić zagrejao, osećao sam se u redu“.

Sarah Reed/Getty Images

U finalu, u nedelju ne pre osam ujutru po srednjoevropskom vremenu – uz direktni prenos na Sport klubu, Novak će se sastati sa Sebastijanom Kordom.

„On je jedan od tenisera koji ima veoma čistu tehniku. Vrlo je talentovan, svaki udarac deluje kao da ne ulaže napor, to kako se kreće – to je tenis koji divno izgleda, pokušaću da učinim da bude ružan meč, ha-ha. Šalu na stranu, on je jedan od mladih koji dolaze, jedan od kandidata za vrh i pitanje je vremena kada će se probiti u top 10. Iako još nismo igrali zvanični meč, trenirali smo zajedno i poznajem njegovu igru. Igra brzo i ravno, odgovara mu ova brzina terena“, zaključio je Đoković.