in

Ko će biti Novakov protivnik u polufinalu, Alkaraz možda ode kući?! – Sport

Ko će biti Novakov protivnik u polufinalu, Alkaraz možda ode kući?! – Sport

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u polufinale završnog turnira u Torinu, posle pobede Janika Sinera nad Holgerom Runeom. Međutim, srpski as još uvek ne zna protivnika za finale, a to bi mogli da budu Karlos Alkaraz ili Danil Medvedev.

Drama u Zelenoj grupi je okončana i sada je jasno da je Novak Đoković drugi, a Janik Siner prvi, ali drama nije gotova u Crvenoj grupi jer šanse za prolaz dalje osim Danila Medvedeva i Karlosa Alkaraza ima i Saša Zverev.

Pažnja srpskog asa biće usmerena na prvoplasiranog u toj grupi jer će to biti njegov rival u polufinalu, ali to ne može da bude Zverev koji ima šansu da obezbedi „samo” drugo mesto.

Rasplet u ovoj grupi kao i Novakov protivnik biće poznat posle 20:30. Najpre u 14:30 na teren izlaze Medvedev i Alkaraz, a potom od 20:30 Rubljov i Zverev. Ono što je jedino sigurno jeste da Andrej nema nikakve šanse za prolaz ni u slučaju pobede.

Ako Alkaraz pobedi Medvedeva, a Rubljov pobedi Zvereva, Karlos je prvi, a Danil drugi u grupi.

Ako Medvedev savlada Alkaraza, a Rubljov Zvereva, Danil je prvi, a Karlos drugi u grupi

Ako Medvedev pobedi Španca, a Saša savlada Rubljova, Rus je prvi, a Zverev drugi u grupi i u tom slučaju drugi reket sveta je eliminisan

Ako Alkaraz Medvedeva pobedi u dva seta, a Zverev Rubljova u dva ili tri seta, prvi je Karlos, drugi je Danil

Ako Alkaraz Medvedeva pobedi u tri seta, a Zverev u dva ili tri savlada Rubljova, prvi u grupi će biti Medvedev, a drugi Alkaraz

Najveće šanse prema ovim kalkulacijama za prvo mesto ima Danil Medvedev, međutim i dalje je sve otvoreno i sve je moguće. Ono što je izvesno je da je ruskom asu dovoljan set kako bi obezbedio susret sa Novakom.