in

Kirjos u formi, sledi mu Rubljov

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u drugo kolo mastersa u Majamiju, pošto je savladao Adrijana Manarina sa 7:6 (7-3), 6:3.

Prvi set bio je tvrd, samo je Kirjos propustio jednu brejk loptu, ali je na krilima jednog briljantnog riterna bio bolji u taj brejku.

Bilo je i karakteristične nervoze, tako je Kirjos tokom meča komentarisao uslove i to što se turnir više ne održava u Ki Biskejnu, ali to nije uticalo na njegov nastup.

Naprotiv, u drugom setu je ključni brejk napravio u osmom gemu, a tokom celog meča nije se suočio ni sa jednom brejk loptom.

„Procenat prvog servisa je bio ključ večeras (75 posto). Ako promašim prvi servis, on odmah napada, a to ne smem a dozvolim protiv tako nezgodnog suparnika“, izjavio je Kirjos.

Kirjosa, koji je igrao četvrtfinale u Indijan Velsu, u drugoj rundi čeka sedmi teniser sveta Andrej Rubljov. Dosad je međusobni skor 1-1.

Tanasi Kokinakis, Kirjosov zemljak i dobar prijatelj, takođe je bio uspešan, pošto je pobedio Rišara Gaskea sa 6:4, 6:2 i tako je zakazao okršaj sa Dijegom Švarcmanom.

Tagovi