in

Karolin Garsija priznala da je patila od bulimije

Karolin Garsija priznala da je patila od bulimije

Francuska teniserka Karolin Garsija priznala je da joj je poslednjih nekoliko godina života bilo veoma teško i da je morala da se bori sa bulimijom.

Sada 29-godišnja Garsija, koja je na kraju prošle sezone osvojila titulu u VTA finalu, rekla je da je prošla kroz mnoge neprospavane noći, što je na kraju izazvalo bolest u ishrani.

„Svaki čovek je drugačiji. Neki odbijaju da jedu, a kod mene je bilo obrnuto. Tražila sam bekstvo u hrani“, rekla je teniserka za sportsko izdanje „L’Ekipa“.

„Osećala sam se tako prazno i tako tužno, pa sam tražila načine da popunim te praznine. U sve je bio uključen stres, jer nisam mogla da postignem ono što sam želela na terenu. Nisam mogla da pobedim i psihički sam patila.“

„Hrana bi me učinila srećnom za nekoliko minuta. Svi znamo da to nije dugoročno rešenje, ali je to bio beg od svih problema. Kada ste sami, teže je kontrolisati se. Teniseri provode dosta vremena sami u svojoj sobi. Bitno je koliko često se to dešava“, objasnila je ona.

Francuskinja je dodala i to, da su joj sva iskušenja pomogla da ojača.

„U jednom trenutku shvatite da nije kraj sveta. Otkako sam uzela vreme za sebe, jedva da sam morala da jedem hranu. Ali čak i da se desi, prihvatam to normalno i ne krivim sebe. Sada dozvoljavam sebi malo popustljivosti. I ja sam bila previše svoja. Sedela sam na vagi sve vreme mereći svaki gram. Sada nije tako, a ako želim da jedem picu, idem da je pojedem“, rekla je Garsija.
Tagovi