in

Junajted kup: Hrvatska deklasirala Argentinu

Junajted kup: Hrvatska deklasirala Argentinu

Pobeda Hrvatske na startu Junajted kupa. Savladana je Argentina 5:0. Poznat je i prvi četvrtfinalista, to je selekcija Velike Britanije, koja je bila bolja od Španije 4:1.

Stazom pobeda Borne Ćorića i Done Vekić prethodnog dana nastavili su prvog dana 2023. godine Petra Martić i Borna Gojo. Martićeva je, posle velike borbe, u tri seta savladala Nadiju Podorsku.

Po setovima je bilo 6:2, 4:6, 6:1 i time je Hrvatska obezbedila pobedu, pošto je povela 3:0. Svoj deo posla odradio je i Gojo i to znatno lakše. Pobedio je Koriju u dva seta 7:5, 6:4.

Savršen posao upotpunio je miks u sastavu Gojo/Vurt, koji je posle preokreta savladao Podorsku i Ečeverija 1:6, 6:4, 10:4.

Poraz Nadala najavio je neuspeh Španije. Badosa je u prvom meču drugog dana uspela da savlada Dart posle preokreta 2:1 (6:7, 7:6, 6:1), ali Albert Ramos Vinjolas nije uspeo da donese izjednačenje. Den Evans je, takođe u tri seta bio bolji 6:3, 1:6, 6:3 i doneo Britancima treći bod za ukupnu pobedu. Na kraju i miks u sastavu Dart/O’Mara je odradio posao i dobio španski miks Busas Maneiro/Vega i na kraju rezultat je bio 4:1.

Pošto je to Britancima druga pobeda, obezbedili su plasman u četvrtfinale, a Španiji ostaje da se bori sa Australijom za drugo mesto i da se nadaju da će biti među dve najbolje drugoplasirane ekipe kako bi se plasirali među osam najboljih.

Veliki korak ka četvrtfinalu napravila je Poljska, koja je pobedila Kazahstan 4:1.

Tagovi