in

Jedva sam čekao da se vratim u Australiju

Jedva sam čekao da se vratim u Australiju

Novak Đoković ove godine cilja svoju desetu titulu u Melburnu, na turniru koji mu najviše znači i za koji je posebno vezan. Australijan Open nema dominantnijeg tenisera od Novaka, a on se na ovaj turnir vraća posle skandala iz prošle godine kada je deportovan zbog vakcinalnog statusa.

Novak po 18. put igra Australijan Open i probaće da dođe do desete titule. Takođe bi se opet izjednačio sa Nadalom po broju Grend slemova. Španac ih trenutno ima 22.

„Zato igram i dalje tenis profesionalno, jer želim da budem najbolji. Hoću da osvajam najveće turnire na svetu. Nema tajne po tom pitanju. Ne postoji ništa veće od ovoga. Imaš četiri Grend slema koji su istorijski najveći događaji u ovom sportu“, rekao je Đoković.

On se vraća u Australiju posle deportacije prošle godine kada mu nije dozvoljeno da igra.

„Takođe jedan od glavnih razloga zašto sam jedva čekao dase vratim u Australiju je moj učinak ovde. Zaista volim da igram na Rod Lejver areni, posebno uveče. Imao sam mnogo uspeha i nadam se da mogu da ih nastavim i ove godine“, dodao je srpski teniser.

On je dodao da je u dobroj formi i da mu se sviđalo kako je igrao u Adelejdu gde je osvojio 92. titulu u karijeri.

„Sviđa mi se kakve su mi šanse ovde. Treniram jako kao i svako ko je ovde. Ima mnogo mladih koji su veoma gladni i koji hoće pobedu. Hoće da ti skinu skalp na velikom terenu. Znam to. Iskustvo jer sam već bio u ovim mi pomaže jer tada imam pravi pristup da radim stvari na pravi način jer znam da kada sam spreman igram najbolje i na ovom terenu imam sjajne šanse protiv svakoga“, kazao je Đoković na konferenciji za medije pred početak turnira.

Tagovi