in

Jedva čekam, igrali smo polufinala na AO, OI, USO…

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u polufinale Završnog masters turnira u Torinu pošto je u poslednjem kolu Crvene grupe bio bolji od Huberta Hurkača. On je na taj način zakazao duel sa najboljim teniserom planete Novakom Đokovićem, a posle meča rekao je da se raduje predstojećem okršaju sa srpskim teniserom.

Zverev je pobedio Poljaka posle nešto više od jednog sata tenisa u Torinu.

Bio je ovo drugačiji meč u odnosu na onaj sa Medvedevom – nije bilo toliko ritma. Hubi je udarao jako i poeni su bili kraći. Na kraju sam zadovoljan jer sam dobio u dva seta. Sada sledi meč sa Novakom, a sa njim sam igrao praktično na svakom većem turniru ove sezone na tvrdoj podlozi. Sastali smo se na AO, OI, USO… Pošteno je da igramo polufinale i ovde. Jedva čekam. Mislim da je uvek zanimljivo i neizvesno kada igramo jedan protiv drugog. Očekujem da i sada bude tako“, rekao je Aleksandar Zverev.

Teško je ovaj duel sa Hurkačem porediti sa onim što me očekuje protiv Đokovića. Sa Novakom će se igrati mnogo više dugačkih poena i mislim da ću morati daleko više da trčim“, kazao je nemački teniser, koji je potom opisao razlike između Londona, prethodnom domaćina Završnog mastersa, i Torina.

London je veći grad i prava metropola, ali sve je različito. Svaki grad ima svoje prednosti, a ovde mi se mnogo dopada hrana. Organizatori rade sve što mogu kako bi turnir protekao dobro, a italijanski navijači su glasniji“, zaključio je Saša Zverev.

Do sada u međusobnim duelima Đoković ima sedam pobeda, a Zverev je slavio tri puta, a poslednji put u polufinalu olimpijskog turnira u Tokiju.