in

Idol Šarapova, želi što pre u profesionalce

Idol Šarapova, želi što pre u profesionalce

Darja Suvirdjonkova, mlada srpska teniserka, izgubila je u prvom kolu Australijan opena, ali sa optimizmom gleda u budućnost.

Sebastijan Korda

„Veoma sam zadovoljna drugim setom, možda nisam dobro počela prvi. Moglo je biti bolje, napravila sam malo više neiznuđenih grešaka. Mislim da će to biti bolje sledeći put“, počela je Suvirdjonkova i potom se predstavila:

„Treniram uglavnom u Novom Sadu sa svojom mamom Oksanom. Inače sam iz Rusije, došla sam u Srbiju kada sam imala 10 godina. Mama nikada nije igrala tenis, jeste malo trenirala, ali nikada nije igrala. Moja starija sestra je prvo krenula, a onda sam i ja htela da igram tenis. Svidelo mi se i evo sada igram profesionalno“.

Uskoro će igrati jedino seniorski tenis, a svesna je i svojih vrlina.

„Od sredine prošle godine sam imala nekoliko dobrih turnira, a sada sam među 50 najboljih igrača, ali se nadam da ću biti još bolja. Imam dosta jak servis, ali ponekad pravim više duplih servis grešaka. Ali, ako bi bilo potrebno da istaknem nešto, onda su to servis i forhend. Volim da igram agresivno“.

Idol joj je Marija Šarapova, a sada želi da se probije u seniorskoj konkurenciji.

„Pokušaću da igram što manje juniorskih i što više profesiomnalnih. Od Teniskog saveza Srbije nemam baš preveliku pomoć, ali imam junior propusnicu, i mislim da ću to da koristim“.

Otkrila nam je Darja i svoje planove za narednih nekoliko meseci.

„Posle Australije idem u Tunis ili Egipat. Možda budem igrala A kategoriju, ali cilj je Rolan Garos. Sve zavisi od turnira, može šljaka i može beton.

Videlo se da je nekoliko loptica presudilo u porazu od Amerikanke Murti.

„Bila sam malo umornija i inače sam imala problema sa servisom. Samo treba da poradim malo na pokretu i to je to. Ima par devojaka sa kojim treniram, ali imam trenera sa kojim držim lopticu, ali sa majkom radim na tehnici“, zaključila je Survidjonkova.