in

Greška intervju s novinarom L’Ekipa, želim da se vratim u Australiju

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da želi da se vrati u Australiju da ponovo igra Australijan open, uprkos deportaciji iz zemlje zbog neispunjavanja antikovid mera, da želi da igra na turnirima, kao i da je cilj učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

„Uvek ću se Melburna sećati po lepim stvarima, mnogo nezaboravnih profesionalnihi ličnih momenata sam doživeo u toj zemlji nezavisno od ovoga. Nemam ništa protiv naroda Australije, rezultati su dokaz kako se osećam tamo. Ovo sve je bilo potpuno neočekivano i to je teško zaboraviti, ali želim da se vratim u Australiju i ponovo izađem na ‘Rod Lejver arenu’ koja mi je najuspšeniji teren“, rekao je Đoković u intervjuu za RTS.

Đoković je u opširnom intervjuu govorio o dešavanjima iz Melburna u januaru, kada je deportovan pošto nije ispunio sve uslove u vezi sa antikovid merama Australije i nije branio titulu na Australijan openu, gde je rekorder sa devet titula, ali i ostalim temama.

Upitan da li je sad prošlo sve, Đoković je odgovorio „i jeste i nije“, ali da se sada bolje oseća. On je rekao da mu nije bilo lako, ali da je gledao finale Australijan opena, u kome je Španac Rafael Nadal osvojio rekordni 21. grend slem trofej pobedom u pet setova protiv Rusa Danila Medvedeva. Na pitanje šta bi bilo da je on igrao, Đoković je rekao da ništa nije garantovano, ali da su mu se „sviđale njegove šanse“.

Prvi teniser sveta nije vakcinisan protiv koronavirusa, a upitan da li će se vakcinisati, on je odgovorio da “drži um otvorenim”.

“Ništa ne isključujem, sve je u životu moguće, videćemo kako će se odvijati situacija. Trenutno sam odlučio da to ne uradim, spreman sam na sve posledice, kao što sam spreman da priznam grešku. Odluku sam doneo svesno, samostalno, savesno i nezavisno”, naveo je Đoković.

Srpski teniser priznao je da je pogrešio što je uradio intervju za list Lekip kada je znao da je pozitivan na koronavirus i da se poneo “sebično”.

On je rekao da želi da nastavi karijeru i učestvuje na svim velikim turnirima, ali da je svestan da je situacija sa pandemijom teška, a samim tim i sa zahtevima za učešće.

Govoreći o ciljevima, Đoković je rekao i da planira da igra na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

“Olimpijska medalja, pogotovo zlatna je uvek velika želja. Nažalost, nisam imao prilike da se borim za zlato. Radiću na tome da budem što spremniji da dam svoj maksimum u Parizu. Želim i pripremam se i planiram da učestvujem na Olimpijskim igrama u Parizu i predstavljam Srbiju”, rekao je Đoković.