in

“Gej teniser bi bio prihvaćen, dozvoliti lomljenje reketa”

“Gej teniser bi bio prihvaćen, dozvoliti lomljenje reketa”

Američki teniser Tejlor Fric smatra da bi homoseksualac na ATP turu bio dobro prihvaćen.

U intervjuu za Claytenis, 25-godišnji Amerikanac kaže da mu je čudno što još nema otvoreno gej osobe u muškom tenisu, za razliku od ženskog.

„Nisam siguran ima li homoseksualaca u top 100. Ne znam. Možda ljudi misle da mi znamo nešto više, ali nije tako. Statistički gledano, trebalo bi da bude, ali ja ne znam. Mislim da je to neobično, jer smatram da bi bio prihvaćen“, rekao je Fric i dodao:

„Moji prijatelji i ja, kao i drugi igrači na Turu, ne bismo imali nikakav problem sa time, mislim da bi sve bilo potpuno normalno. Ne mogu da vam kažem zašto dosad to niko nije uradio. Jasno je da bi to bila velika vest, možda nekome jednostavno ne bi prijala sva ta pažnja i sve što ide uz to“.

Fric je takođe rekao da bi trebalo dozvoliti i lomljenje reketa.

„Evo kako ja to vidim: mlađi navijači vole kada se nešto ludo dešava. Naravno, treba da postoji granica – ne smeš nikoga da dovodiš u opasnost, da udariš loptu u publiku ili da baciš reket tamo gde nekoga može da udari. Ali ako razbijaš reket na terenu, ako ti on ne napusti ruku i nema šanse da iko sa strane bude povređen, ne vidim problem. Mislim da navijači to vole, da je to razlog zašto su tribine na Kirjosovim mečevima uvek pune. Ne smemo da idemo predaleko, ali kao sport moramo da privlačimo mlađu publiku“, dodaje Fric, trenutno deveti teniser sveta.