in

Federer još ne trči, kada će se vratiti tenisu?

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da mu do sada nije bilo dozvoljeno da trči i radi teže vežbe, te da će u aprilu ili maju znati kada bi mogao da se vrati takmičenjima.

Poslednji meč Federer je odigrao još u julu na Vimbldonu kada je poražen u četvrtfinalu od Huberta Hurkača. Posle toga je podvrgnut još jednom hirurškom zahvatu na kolenu, trećem u veoma kratkom periodu.

Krajem prošle godine izjavio je da se nada da će biti spreman za Vimbldon. Ipak, u poslednjem intervjuu istakao je da još ne zna sa sigurnošću kada će ponovo moći da se takmiči.

„Važni meseci su ispred mene, u aprilu ću više znati. Do sad nisam mogao da trčim, da skačem ili radim napornije vežbe… Nadam se da ću moći za nekoliko sedmica. Videćemo kako će moje telo da reaguje na to i šta je još potrebno da bih se vratio“, rekao je Rodžer.

„Tek u aprilu ili maju ću imati odgovor kada se vraćam. Želja postoji, motivisan sam. Radim ono što smem i koliko smem. Sporo ide, voleo bih da radim više, ali doktori mi ne dozvoljavaju“.

Federer je u karijeri osvojio 20 grend slem titula, ukupno 103 trofeja, a na prvom mestu ATP liste proveo je 310 nedelja.

Tagovi