in

Đoković pobedio Dimitrova, na redu De Minaur

Đoković pobedio Dimitrova, na redu De Minaur

Osim malih problema u prvom setu, Novak Đoković je rutinski savladao Grigora Dimitrova 7:6 (9:7), 6:3, 6:4 i izborio mesto u osmini finala Australijan opena. Tamo ga čeka domaći adut Aleks De Minaur, koji je savladao Francuza Bonzija 3:0 u setovima.

Prvi set je Novak sjajno otvorio. Napravio je odmah brejk i lako održavao prednost. Pri rezultatu 5:3 propustio je i tri set lopte na servis Dimitrova. Tada je već počeo da pokazuje znake da ga muči zadnja loža.

Izgubio je Srbin gem na svoj servis, a onda je na 5:6 došao u situaciju da spašava dve set lopte. Izvukao se i uveo set u taj brejk.

Poveo je Novak 4:1 sa dva mini brejka viška. Međutim, ponovo je usledio pad u igri i Dimitrov je stigao na 5:5. Đoković je došao do četvrte set lopte na 6:5, ali je Bugarin spasio, a onda i sam imao priliku da okonča set. Nije je realizovao. Srbin je vezao tri poena i spektakularnim volejom na mreži okončao prvi deo igre u svoju korist.

Zatražio je u pauzi medicinski tajm aut i onda u drugom setu izašao na teren kao preporođen. Kretao se mnogo bolje. Nije iskoristio tri brejk lopte u drugom, ali jeste odmah prvu u šestom gemu i vrlo lako je poveo sa 2:0 u setovima.

Sve je išlo na Novakovu vodenicu. Na početku trećeg seta pravi dva brejka i dolazi do velikih 3:0. Vratio je Dimitrov jedan brejk za 3:1, ali Novak mu i treći put oduzima servis za 4:1. Dimitrov ipak nije istakao belu zastavu. Osvaja maratonski gem na Novakov servis za 4:2, a onda smanjuje i na 4:3.

Ipak Novak osvaja naredni gem i stiže na gem do pobede. Bugarin je smanjio na 5:4, ali više od toga nije mogao.

Tagovi