in

Đoković o obaveznoj vakcini za SAD: To je, što je

Đoković o obaveznoj vakcini za SAD: To je, što je

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je otvorio ATP sezonu – na turniru u australijskom Adelajdu prošao je prva dva kola, ali se protiv Kventana Alisa pomučio da dođe do pobede. Posle meča je na konferenciji za medije govorio o brojnim temama, a dotakao se i činjenice da zbog važećih pravila verovatno neće moći da nastupa u SAD barem do aprila.

Đoković je Alisa pobedio u dva taj-brejka u ambijentu u kojem su dominirali Đokovićevi navijači.

*Novak se namučio i prošao u četvrtfinale!

„Igrao je na veoma visokom nivou i bio je bolji od mene na početku. Prvi je napravio brejk, a meni je bilo teško da mu oduzmem servis. Pogađao je gde je želeo, odlično je servirao, bio je veoma precizan. Bio je to ujednačen meč koji su odlučila dva taj-brejka. Čestitam Kventanu jer se borio do samog kraja i ponosan sam što sam uspeo da prevaziđem ovaj izazov. Dobro je za samopouzdanje kada dobijete dva taj-brejka i jedva čekam naredni meč“, započeo je Novak Đoković.

Kako Đoković vidi atmosferu u Adelajdu i veliku podršku koju dobija od navijača?

„Cenim i poštujem podršku koju dobijam u Australiji, naročito kada govorimo o srpskoj zajednici. Moj tim i ja se osećamo dobrodošlo. Koristim energiju koju dobijam od njih kako bi igrao što bolje mogu i nadam se da mogu i njima da popravim raspoloženje svojim nastupima. Na kraju krajeva, to i jeste poenta profesionalnog sporta – interakcija sa navijačima putem vaših nastupa. Lepo je kada imate veliku podršku“, rekao je najbolji srpski teniser.

Organizatori Australan opena razmatraju da u nedelju koja prethodi prvom grend slemu sezone upriliče i neke trening-mečeve otvorene za javnost. Jedan od tih susreta trebalo bi da bude i duel Novaka Đokovića i Nika Kirjosa.

„Mislim da će se to verovatno dogoditi. U kontaktu sam sa Nikom, a svim igračima pred početak AO prijaju svi poeni koji mogu da se odigraju.“

Đokovićev odnos sa Kirjosom je na početku bio prilično neprijateljski, ali sada su dvojica finalista prošlogodišnjeg Vimbldona u sjajnim odnosima.

„Dugo nisam bio jedan od njegovih omiljenih ljudi, recimo to tako. Međutim, on je bio jedan od retkih koji je bio uz mene prethodne godine i ja to izuzetno cenim. U takvim trenucima vidite ko je uz vas, a ko ide uz pritisak medija. Nik mi je davao nepodeljenu poršku u trenucima velikih izazova, naročito imajući u vidu to što je Australijanac. Od tog trenutka naš odnos se promenio.“