in

Đoković lako do trećeg kola, tamo ga čeka Kecmanović

Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona jer je savladao Tanasija Kokinakisa iz Australije bez većih problema u tri seta. Bilo je 6:1, 6:4 i 6:2. Meč je trajao tačno dva sata, a može se reći da je ovo bio onaj “pravi Novak” koji je izostao u prvom kolu protiv Korejca Kvona kada je rezultat bio 3-1. U treće kolo je prošao Miomir Kecmanović koji je dobio Čileanca Alehandra Tabila 3:1.

Đoković je bio apsolutno dominantan u ovom meču i bio je daleko sigurniji u sebe u odnosu na meč prvog kola protiv Kvona. Odmah je u prvom setu to pokazao, bilo je 6:1, tada se baš osetilo da je Đoković presiguran u sebe dok je Kokinakis bio veoma nervozan i pod pritiskom u svom prvom meču na Centralnom terenu Vimbldona.

U drugom setu je Novak brzo uzeo servis Tanasiju, ali je zatim do kraja odigrao bez novog brejka. Imao je četiri set lopte na servis protivnika ali ih je Kokinakis spasio. U tom setu, koji je bio i najduži Australijanac je igrao znatno bolje nego u prvom delu meča i to je razlog zašto je na kraju bilo 6:4.

Kokinakis je ostao bez goriva u trećem setu i lako je Srbin dobio i taj deo meča 6:2.

Sve mečeve Vimbldona možete da pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.