in

Đoković i Kirjos priredili sjajnu zabavu u Melburnu pred rasprodatim tribinama

Đoković i Kirjos priredili sjajnu zabavu u Melburnu pred rasprodatim tribinama

Novak Đoković i Nik Kirjos sa pojačanjima odigrali su egzibicioni meč u humanitarne svrhe pred rasprodatom Rod Lejver Arenom uoči početka Australijan opena.

Rezultat nije bio u prvom planu, a najvažnije je da kod Đokovića nije bilo vidljivih tragova povrede ni one zadnje lože koja ga je mučila u Adelajdu, ni one kolena zbog koje je prekinuo trening u sredu u Melburnu.

Posle deportovanja prošle godine bilo je bojazni kako će publika dočekati devetostrukog šampiona Melburna, međutim izlazak srpskog asa na teren dočekan je ovacijama. Novaku je ovo očigledno prijalo jer je bio izuzetno raspoložen tokom meča sa sada svojim prijateljom Nikom.

Prva dva seta su se igrala do četiri dobijena gema. Prvi je Kirjos rešio u svoju 4:3 (5:3). Nijedan od igrača nije izgubio svoj servis gem, pa je odluka pala u mini taj brejku u kojem je Australijanac bio uspešniji.

Novak je u drugom setu odmah u prvom gemu došao do brejka i lako održavao stečenu prednost. Iako su se obojica trudili da uglavnom zabave publiku, bilo je i nekoliko pravih takmičarskih poena. Đoković je dobio ovaj deo igre 4:2 i ušlo se u super taj brejk.

Tada su se asovima pridužili po jedan igrač u kolicima, kao i devojčica srpskog porekla koja je igrala sa Novakom i jedan dečak, koji je bio partner Kirjosu. U pravoj egzibciji u kojoj je rezultat bio potpuno nebitan pobedio je Kirjosov tim 10:9.

Đoković i Kirjos se nalaze u istoj četvrtini žreba i njihov obračun na Australijan openu je moguć u četvrtfinalu. Novak će u prvom kolu u utorak igrati protiv Španca Karbaljesa Baene.

Tagovi