in

Činilo mi se da je Korda bliže pobedi

Činilo mi se da je Korda bliže pobedi

Posle nove, 92. ATP titule u karijeri, Novak Đoković bio je veoma zadovoljan. Ne samo zbog trofeja, već i činjenice da je turnir u Adelejdu bio odlična priprema za Australijan Open.

– Velika nedelje završena osvajanjem trofeja. Svakako je bolje tako nego da se izgubi u finalu. Ali meč je mogao da ode i na jednu i na drugu stranu. Činilo mi se na terenu da je on bliži pobedi. Posle prvog seta imao je kontrolu meča. Nisam igrao najbolji tenis, ali sam našao način da pobedim – rekao je Đoković.

Za razliku od košmara prošle godine, sada uživa u Australiji.

– Uživao sam ovih 12 dana na terenu i van njega. Svi ljudi koji su došli da me gledaju pružali su mi podršku i ljubav. Rekao sam i ranije, imam daleko više pozitivnih iskustva iz Australije i ne mogu da ih odbacim zbog onoga što se dešavalo prošle godine.

Slaže se da je ovo odlična priprema za ono glavno – Australijan Open.

– Apsolutno. Pet odličnih mečeva. U drugoj rundi dva taj brejka protiv Hejlisa, o Šapovalovu, Medvedevu i Kordi da ne pričam, koji su trenutno na visokom nivou i neverovatno udaraju lopticu. Nisam mogao da tražim bolju pripremu za Australijan Open. Svakako da je to glavni razlog što sam u Australiji, ali želim da osvojim svaki turnir na kojem učestvujem.

Ni povreda zadnje lože očigledno nije ozbiljna koliko je moglo da se pomisli u prvi mah.

– Ustao sam bez problema. Savetovao sam se sa lekarima i sve je u redu.

Tagovi