in

Cicipas dobio Marija 3-2, opet WC, povreda, sjajni Endi

Stefanos Cicipas je pobedio Endija Marija 3-2 u setovima u prvoj rundi US Opena uz velike kontroverze u petom setu. Po setovima je bilo 2:6, 7:6, 3:6, 6:3 i 6:4.

Posle skoro pet sati Stefanos je dobio Endija Marija u pet setova. Sjajno je igrao Mari i dominirao je tokom prvog i trećeg seta protiv trećeg tenisera sveta. Uz silne povrede koje je Mari imao i probleme sa kukom pravo je čudo da je pružio takav tenis protiv Cicipasa. Stefanos je u ovom meču imao povredu noge, a takođe je još jednom išao u toalet i zadržao se tamo deset minuta što je izazvalo negodovanje kod Marija.

Škot je protestovao kod glavnog sudije i supervizora jer sumnja da je Cicipas imao koučing dok je bio u toaletu, a na kraju meča se on samo hladno pozdravio sa Grkom.

Endi je odlično otvorio meč i za 43 minuta je uspeo da dobije prvi set 6:2. U drugom nije bilo brejkova, a oba tenisera su imali po dve uzastopne brejk šanse koje nisu iskoristili. Iza toga je u taj-brejku Cicipas bio bolji 9:7 iako je Endi imao dve set lopte na 6:4 i 6:5 i imao je sjajnu šansu da povede 2-0 u setovima protiv trećeg tenisera sveta.

Nije to poljuljalo iskusnog Endija koji je odmah napravio brejk na startu trećeg seta, zatim je i spasio četiri brejk prilike pri vođstvu 3:1. Tako je zadržao svoju prednost i dobio je set 6:3.

Pred naredni set je Cicipas tražio medicinski tajm-aut zbog povrede stopala. Mučilo je to Grka ali je on ekspresno poveo 4:0 u četvrtom setu posle čega je dobio taj deo meča 6:3.

Pred poslednji set Stefanos je otišao opet u toalet i zadržao se tamo prilično dugo što je naišlo na negodovanje kod Marija. Endi je glasno govorio da Cicipas vara i da dobija savete od trenera u toaletu u koji je otišao naravno sa mobilnim telefonom. Odmah je Cicipas napravio brejk po povratku na teren. U ostatku petog seta je Mari u više navrata bio blizu brejka. Jednom je imao brejk šansu i jednom je stigao do 40:40 ali se Stefanos odbranio i uspeo je da zadrži svoju prednost.