in

Zapanjujuća objava ruskog politikologa: Bajden treba da se moli za dobro zdravlje i najduži boravak na vlasti ruskog predsednika – EVO ZAŠTO

Spoljnopolitička strategija Sjedinjenih Američkih Država, usmerena na sticanje pune kontrole nad pojedinačnim učesnicima u međunarodnim odnosima, može da odigra okrutnu šalu sa SAD.

Poznati ruski politikolog, orijentalista Jevgenij Satanovski došao je do ovog zaključka nakon analize položaja Vašingtona na geopolitičkoj mapi sveta.

Satanovski je u svom autorskom Telegram kanalu “Армагеддоныч” detaljno govorio o ozbiljnim greškama američkih vlasti, a takođe je objasnio i posledice njihovih preteranih ambicija.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Jevgenij Satanovski je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da su Sjedinjene Države ozbiljno oslabile u poslednjih nekoliko godina, ali, uprkos tome, nastavljaju da sebe smatraju svetskim hegemonom, sposobnim da drugim međunarodnim igračima određuje mesto u političkoj areni.

Međutim, malo je verovatno da će takav pristup dovesti Vašington do željenih rezultata, pošto su američke vlasti praktično izgubile sve poluge koje su im omogućavale da diktiraju svoje uslove.

Prema mišljenju politikologa, SAD su već počele da se suočavaju sa opasnim geopolitičkim izazovima koje ne mogu same da reše. Ovaj faktor će pre ili kasnije dovesti zemlju do neizbežnog kolapsa.

Rusija bi, gledajući neuspeh Vašingtona u međunarodnoj areni, mogla da iskoristi situaciju da eliminiše svog spoljnopolitičkog protivnika.

Međutim, rusko rukovodstvo kompetentno pristupa sprovođenju sopstvenih geopolitičkih ciljeva, a ruski predsednik Vladimir Putin je dobro svestan da Moskva sada ne bi trebalo da se meša u novu konfrontaciju sa Vašingtonom.

„Bajden treba da se moli za dobro zdravlje i najduži boravak na vlasti ruskog predsednika. Malo je verovatno da bi bilo ko osim Putina pokazao takvu uzdržanost prema njima“, rekao je Satanovski.

Međutim, prema mišljenju politikologa, Moskva bi ipak trebalo da počne sa pripremama za uspostavljanje novog svetskog poretka.

Dakle, Ruska Federacija sada mora da nađe svoje mesto u međunarodnoj areni, pokazujući drugim zemljama da je prava sila.

Webtribune.rs