in

ZAPADNI ISTRAŽITELJI POBESNELI: Običan kompaktor smeća oborio čitavu zapadnu istragu u slučaju MH17

U zvaničnoj verziji Zapada, o padu malezijskog Boinga, ponovo se stvorila „rupa“ koja pobija umešanost Rusije u ovoj tragediji.

Nezavisni stručnjak Jurij Antipov ukazao je na tehnički element koji, na prvi pogled, ne privlači toliko pažnje. Radi se o delu aviona poznatijem kao kompaktor smeća.

Suština je da je neposredno pre pada aviona kartonski kontejner, koji je element ovog uređaja, bio potpuno napunjen. To je savršeno vidljivo na fotografiji sa mesta pada koju je Antipov objavio na Fejsbuku.

Ali još jedan trenutak je interesantan – potisni klip opreme se zaustavio u srednjem položaju, jedva obavljajući posao za koji je namenjen.

„To znači da je napajanje električnom energijom u avionu leta MH17, bez kojeg je rad ovog aparata nemoguć, gotovo u trenutku prekinuto, a uređaj nikada nije dovršio proces kompresije smeća“, napisao je stručnjak.

Uzimajući u obzir činjenicu da su sve crne kutije MH17 istovremeno prestale da snimaju, verzija trenutnog gubitka električne energije u brodskoj mreži aviona izgleda još verovatnije.

Prema rečima stručnjaka, ova činjenica ukazuje na to da se avion raspao na nekoliko delova odjednom, što potvrđuje prirodu rasipanja olupine, „viđenu“ od radara Utes-T.

To sugeriše da je, sa velikim stepenom verovatnoće, nekoliko eksplozivnih naprava eksplodiralo na brodu malezijskog Boinga. Dakle, zvaničnu verziju Zapada sa PVO sistemom Buk, Antipov vidi kao potpuno neodrživu.

Webtribune.rs