in

Zapad će skupo platiti što je prevario Rusiju – VIDEO

Dragana Trifković, direktor Centra za geostrateške studije, sumnja da bi NATO mogao da se aktivno uključi u potencijalni sukob Ukrajine i Rusije, a da su preteće poruke i prognoze o izbijanju sukoba deo igre Zapada čiji se cilj i dalje ne vidi.

Ona je rekla da Rusija nema nameru danapadne Ukrajinu i da će reagovati samo ako dođe do jaček napada Ukrajine na DNR i LNR.

Trifkovićka kaže da će NATO skupo platiti kršenje sporazuma koji je imao sa Rusijom o zaustavljanju širenja tog saveza na istočnu Evropu.

– Amerikanci su proglasili pobedu u Hladnom ratu i pogazili sve principe međunarodnog prava. Oni su uveli pravo sile i od rušenja Berlinskog zida su tako počeli da se ponašaju. Upravo je to ponašanje Zapadnih sila dovelo do ove krize- objasnila je Trifković.

Ona kaže da Zapad prvenstveno strahuje od saveza Kine i Rusije i da to lidere zapadnih sila tera u husteriju.

U novoj emisiji Helm Kasta “Srpska posla” Trifković osim o geopolitičkim temama govori i o situaciju u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj i o pritiscima koji se na naš narod vrši u svim srpskim zemljama. 

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(pravda.rs)