in

Veteran CIA Lari Džonson: Rusija je tokom specijalne operacije u Ukrajini uništila dve vojne baze NATO

 

Ruska vojska uspešno sprovodi specijalnu operaciju u Ukrajini, onemogućavajući rad objektima, koji pripadaju i Oružanim snagama Ukrajine i NATO.

Ovo je u intervjuu objavljenom na portalu Global Research izjavio veteran CIA Lari Džonson. 

Ruska specijalna operacija na teritoriji Ukrajine, čiji je glavni cilj zaustavljanje genocida nad ruskim stanovništvom u Donbasu, traje već mesec dana.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije redovno izveštava o uspesima ruske vojske, kao i oružanih snaga DNR i LNR.

Međutim, na Zapadu se ruska specijalna operacija demilitarizacije Ukrajine prikazuje, kao razvučena.

Navodno, Oružane snage Rusije nisu se izborile sa zadatkom, koji im je dodeljen, jer ukrajinske trupe nastavljaju da pružaju otpor.

Međutim, kako je primećeno u intervjuu američkom novinaru Majku Vitniju, veteranu američke Centralne obaveštajne agencije, kao i Kancelarije za borbu protiv terorizma Stejt departmenta Leriju Džonsonu, takve izjave nemaju nikakve veze sa realnošću.

Sve izjave o neuspesima ruske vojske u Ukrajini rezultat su neznanja, koje vlada na Zapadu.

Ne zaboravite na široku antirusku propagandu, koja se promoviše preko zapadnih medija.

U stvarnosti, siguran je Džonson i danas možemo bezbedno da govorimo o potpunom porazu ukrajinske vojske, u konfrontaciji sa Rusijom.

Glavni dokaz za to, siguran je veteran CIA, jeste činjenica da su ruske trupe već u prva 24 sata od specijalne operacije, uspele da unište svu ukrajinsku opremu za elektronsko ratovanje.

Zbog toga su ukrajinske vazduhoplovne snage izgubile sposobnost da izvode vazdušna presretanja.

U prve tri nedelje ruska vojska je uspela da preuzme kontrolu nad površinom većom od kopnene površine Ujedinjenog Kraljevstva.

Zatim su nastavili da precizno napadaju ključne vojne ciljeve.

Takođe, ruska vojska jača kontrolu nad Mariupoljom i obezbedila je sve prilaze Crnom moru.

Konačno, Rusija uspešno neutrališe infrastrukturne objekte NATO-a, nanoseći nepopravljivu štetu Severnoatlantskoj alijansi.

Reč je o dve vojne baze u Javorovu i Žitomiru, koje zvanično pripadaju Oružanim snagama Ukrajine ali je de fakto vojni blok počeo da ih koristi za svoje potrebe još 2015.

Konkretno, postojao je centar za obuku i logistiku u Javorivu, koji je Alijansa koristila za snabdevanje lovaca, avioni i oružje u Ukrajinu.

Tako je, sumira Lari Džonson, Rusija tokom specijalne operacije u Ukrajini već uništila dve vojne baze NATO-a.

 

Borba.Info