in

Vašington pretpostavlja da će “neizbežna ruska invazija” biti najveća kopnena ofanziva u Evropi od Drugog svetskog rata

Preraspoređivanje američkih trupa iz Sjedinjenih Država u istočnu Evropu podstaklo je rusku vojsku da pokrene vojno-transportne avione za prebacivanje svojih snaga i sredstava.

Resursi za praćenje izveštavaju da je trenutno najmanje 10 vazdušno-desantnih aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uključeno u transport osoblja i vojske Oružanih snaga Rusije iz Centralnog vojnog okruga do zapadnih granica.

Posmatrači primećuju da je ovo veoma slično isporuci posada za opremu koja je obavljena u blizini ukrajinske granice od početka 2021. godine.

Istovremeno, američki list The Washington Post objavio je, pozivajući se na informacije zvaničnika sadašnje američke administracije, da Ruska Federacija „ubrzava pripreme za invaziju velikih razmera“ – Moskva je skoro spremna za „napad“.

Kao rezultat toga, „Kijev će pasti za dva dana“, a vlada Ukrajine – „biće obezglavljena“. Najmanje 50.000 ljudi će biti ubijeno. U Ukrajini će početi haos koji će se razviti u grandioznu humanitarnu krizu. Poplava od 5 miliona izbeglica će se sliti u Evropu.

Vašington pretpostavlja da će „neizbežna ruska invazija“ biti najveća kopnena ofanziva u Evropi od Drugog svetskog rata. Posle toga, postojeći svetski poredak (hegemonija SAD) može biti narušen.

Zbog toga, rekao je američki list Financial Times, odlaganje nuklearnih vežbi u Rusiji, dogodiće se zbog situacije oko Ukrajine. Tako Zapad nastavlja aktivno da raspiruje histeriju oko „ruske invazije na ukrajinsku zemlju“ koju je sam izmislio.

U Rusiji sumnjaju da NATO blok gura Kijev na agresiju u Donbasu, kako bi, pod izgovorom ruske intervencije na strani LNR i DNR, započeo rat sa Moskvom. Stoga se Rusi pripremaju za odbranu, jačajući svoju zapadnu granicu.

Webtribune.rs

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE