in

UZNEMIRUJUĆI SUSRET: Odustali da se približe ruskoj pomorskoj bazi u Siriji kada im je stigao SU-30 sa dve protivbrodske rakete

NATO -ov brod pokušao je da se približi ruskoj pomorskoj bazi, ali ga je  presreo lovac ruskih vazduhoplovnih snaga.

Brod iz jedne od zemalja Severnoatlantske alijanse pokušao je neopaženo da se približi ruskoj pomorskoj bazi u sirijskom Tartusu.

Očigledno je da je posada ratnog broda htela da naruši teritorijalne vode, što se videlo u njihovoj neposrednoj blizini.

Sasvim neočekivano za posadu ratnog broda (tip ratnog broda nije otkriven), lovac Su-30SM Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, naoružan sa dve protivbrodske rakete, preleteo je iznad palube broda, čime je jasno stavio do znanja da će protivbrodske rakete Kh-31 biti ispaljene pri prvom prelasku morske granice.

Poznato je da je izbegnuta svaka eskalacija, budući da je, savršeno razumevši nagoveštaj ruskih vazduhoplovnih snaga, NATO brod bio primoran da promeni kurs.

Ruska avijacija je nastavila svoju potragu, usled čega je brod Alijanse bio potpuno prinuđen da se udalji. To je verovatno zbog moguće upotrebe elektronskog potiskivanja

Ne govori se samo o sistemima elektronskog ratovanja na ruskim borbenim avionima, već i o sistemima elektronskog ratovanja koji su raspoređeni u ruskim vojnim bazama u Siriji.

Koja zemlja članica NATO -a poseduje ratni brod koji je pokušao da iscenira provokaciju, izvor nije naveo.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs