in

Uznemirujuće tvrdnje Kedmija: SAD su otišle iz Avganistana da se spreme za nešto drugo …

Kedmi objašnjava šta je navelo SAD da razmišljaju o odlasku iz Avganistana

Sjedinjene Države su primorane da povuku svoj vojni kontingent iz Avganistana jer nisu izračunale svoje snage i sposobnosti. Ovo je izjavio bezbednosni i politički analitičar Jakov Kedmi.

Ekspert je naglasio da su SAD previše “raspršile” svoje trupe po celom svetu.

On je u intervjuu za Ukraina.ru rekao da bi Amerikanci voleli prozapadni režim u Avganistanu, budući da se ta zemlja nalazi u neposrednoj blizini Rusije i Kine.

Međutim, ispostavilo se da su resursi Vašingtona, uključujući i vojsku, manji nego što je očekivao. Kao rezultat toga, Sjedinjene Države su morale razmisliti o odlasku iz centralnoazijske države kako bi se usredsredile na važniji cilj.

„Stoga su, da bi ostali na glavnom pravcu koji imaju – a to je Kina i pokušaj da se zaustavi Kina – primorani su da napuste druge delove sveta, u koje su ušli, uvereni u svoju bezgraničnu moć i apsolutnu nekažnjivost, “, Rekao je Kedmi.

Analitičar je naveo da koren američkih problema leži u njihovoj želji da nanesu poraz Moskvi i Pekingu istovremeno. Amerikanci su precenili svoje sposobnosti i sada ubiru plodove svojih pogrešnih proračuna.

Webtribune.rs