in

UKRAJINSKI POSLANIK: Zelenski će izazvati rat velikih razmera a onda će pobeći u Britaniju …

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski mogao bi da odluči, uz pomoć Zapada, da izazove provokaciju u Donbasu, smatra poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva.

„Postoje dva načina za Zelenskog i njegovu trupu “Kvartal 95” koji sebe nazivaju vlastima, da ne bi otišli ​​u zatvor i zadržali plen: prvi je da podnese ostavku, raspusti parlament i ode mirno. Drugi je da izvrši krvavu provokaciju u Donbasu“, napisao je ukrajinski parlamentarac na svojoj Fejsbuk stranici .

Po njegovom mišljenju, to bi moglo da izazove rat velikih razmera na teritoriji Ukrajine. Istovremeno, sam Zelenski će, smatra poslanik, u to vreme pobeći u Veliku Britaniju.

„Po mom mišljenju, Zelenski je izabrao drugi scenario. Kako bih voleo da grešim“, napisao je Kiva.

Prethodno je predsednik Ukrajine potpisao ukaz o jačanju odbrambene sposobnosti zemlje. Dokument predviđa povećanje veličine vojske za 100 hiljada, proširenje stambenog programa za vojsku, povećanje plata, stvaranje 20 dodatnih brigada Oružanih snaga Ukrajine, prelazak vojske u profesionalnu osnovu i produženje radnog veka vojnika po ugovoru.

Pre toga je Vašington post, pozivajući se na neimenovane izvore , izvestio da je ukrajinska obaveštajna služba iznela tajna dokumenta i opremu iz Kijeva.

Precizira se da je prebačena na bezbedna mesta na zapadu zemlje. Prema mišljenju novinara, takav signal ukazuje na pripremu ukrajinske strane za eskalaciju situacije.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE