in

UDARNO: Usred tenkovske bitke, ruski tenk pogođen američkim ATGM Džavelin – Posada preživela i nastavila bitku

UDARNO: Usred tenkovske bitke, ruski tenk pogođen američkim ATGM Džavelin – Posada preživela i nastavila bitku

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da su ruske jedinice koje izvode specijalnu vojnu operaciju u Donbasu napadnute američkim protivtenkovskim raketnim sistemom “Džavelin”.

Ovo je prvi zvanični slučaj napada na ruski tenk pomoću američkog ATGM.

Prema rečima Igora Konašenkova, uprkos tačnom pogotku ATGM-a Džavelin u ruski tenk, posada je bila šokirana, ali nije napustila bitku, uništivši još najmanje dva neprijateljska tenka.

„Tokom bitke, ruski tenk je napadnut od strane američkog ATGM Džavelin. Posada je doživela šok od rakete, ali nije izašla iz bitke “, rekao je Igor Konašenkov.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Gde je tačno došlo do ovog incidenta nije poznato, međutim, s obzirom na zvanične podatke Ministarstva odbrane Ruske Federacije, ruski tenkovi su neranjivi na ovo oružje što je inače ranije potvrđeno vojnim operacijama u Siriji.

Stručnjaci ne isključuju da posada ruskog tenka može biti nominovana za nagrade, međutim, do sada nije bilo izjava o tome. Poznato je da posada nastavlja da ispunjava postavljene zadatke prema planu specijalne vojne operacije.

Webtribune.rs