in

UDARNO – Ukrajinski politikolog šokirao svet: Rusija i SAD su se već dogovorili samo što to još nisu saopštili …

Nije bez razloga što su baltičke zemlje i Poljska oštro promenile stav o situaciji u međunarodnoj areni, napuštajući svoje antiruske izjave.

Poznati ukrajinski bloger, politički ekspert Anatolij Šarij došao je do ovog zaključka nakon analize događaja koji se dešavaju u svetu.

Šarij je u svom autorskom blogu detaljno govorio o mogućim sporazumima između Rusije i Zapada, a takođe je objasnio zašto su baltičke države i Poljska odjednom „u hodu promenili cipele“ u vezi sa Moskvom.

Anatolij Šarij je pre svega primetio da događaji koji se mogu posmatrati u međunarodnoj areni ukazuju na to da su Vašington i Moskva ipak uspeli da postignu određene dogovore o međusobnim garancijama bezbednosti i nepristupanju Ukrajine NATO-u.

O tome svedoče određeni faktori koji pokazuju oštru promenu geopolitičkih pozicija nekoliko zapadnih zemalja odjednom.

Prema rečima novinara, baltičke zemlje i Poljska su iznenada odustale od rusofobičnih izjava, iznenada se „u hodu presvukli” u vezi sa svojim stavom o Rusiji.

Varšava, Talin, Riga i Vilnjus više ne pokušavaju da optuže Moskvu za agresiju na Evropu i Ukrajinu, već, naprotiv, zahtevaju da NATO prestane da „zvecka oružjem“ i eskalira situaciju u regionu, navodeći da nema pretnje od Rusije.

„Kako se dogodilo da su Baltik i Poljska napravili tako nagli zaokret u korist Rusije (u poređenju sa nedavnim napadima besa)?

Iznenada, glasovi u NATO-u izjavljuju da Sjedinjene Države žele deeskalaciju i, što je najvažnije, da spreče hitnu situaciju iz Kijeva.

Stoltenberg je dodao i da NATO ne zna za namere Rusije. Sudeći po svim ovim čudnim izjavama vrlo nedvosmislenih ljudi, Rusija i Sjedinjene Države su se ipak složile“, objasnio je Šari.

Prema ukrajinskom novinaru, baltičke zemlje i Poljska su iznenada „u hodu promenile cipele“ s razlogom, napustivši antirusku retoriku.

Takve odluke su sprovedene nakon zahteva Vašingtona. Američke vlasti jasno su stavile do znanja svojim satelitima da ne bi trebalo da eskaliraju situaciju.

Iz ovoga sledi zaključak da su Rusija i SAD ipak uspeli da nađu zajednički jezik i dogovore se oko ključnih pitanja uzajamnih garancija bezbednosti, zaključuje poznati ukrajinski politikolog.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE