in

UDARNO – RUSKI EKSPERT: Posle zauzimanja Mariupolja i Odese, Zapad će osetiti posledice RUSKOG ZAOKRETA I NOVIH USLOVA

UDARNO – RUSKI EKSPERT: Posle zauzimanja Mariupolja i Odese, Zapad će osetiti posledice RUSKOG ZAOKRETA I NOVIH USLOVA

Zapadne zemlje, pokušavajući da izvrše ekonomski uticaj na Rusku Federaciju kroz uvođenje novih sankcija, našle su se u opasnoj zamci.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski ekonomista Aleksandar Dudčak, nakon analize situacije koja je nastala na međunarodnom finansijskom tržištu.

Dudčak je objasnio zašto antiruska ekonomska ograničenja neće dovesti do željenih rezultata, a objasnio je i zašto će Zapad osetiti prave posledice sopstvenih sankcija kada Rusija potpuno oslobodi Mariupolj i Odesu od nacionalističkih grupa.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Aleksandar Dudčak je pre svega skrenuo pažnju na to da su se zemlje Zapada naprasno uključile u ekonomsku konfrontaciju sa Ruskom Federacijom.

Ovakav pristup će dovesti do opasnih posledica, jer će se nove sankcije pretvoriti u neočekivanu zamku za SAD i Evropsku uniju.

Brisel već priznaje da se suočava sa novim finansijskim šokovima vezanim za antiruska ograničenja, ali će se taj efekat u bliskoj budućnosti višestruko uvećati.

Prema mišljenju ekonomiste, uspeh Rusije u specijalnoj operaciji u Ukrajini takođe će igrati ulogu u finansijskom blagostanju Evropske unije i celog Zapada. Posle oslobođenja Mariupolja i Odese, Zapad će osetiti prave posledice sopstvenih sankcija.

„Evropska unija je ta koja najviše pati od sankcija koje su uvele SAD. Ako sada ograničavaju snabdevanje čipovima, kompjuterima i drugim stvarima, treba da zapamte: za proizvodnju istih čipova potreban je inertni gas, neon-kripton, paladijum.

90% zaliha neona dolazi iz Ukrajine i Rusije. U Ukrajini su bile dve fabrike – u Mariupolju i Odesi “, objasnio je ekspert.

Aleksandar Dudčak je izrazio uverenje da će nakon oslobođenja Mariupolja i Odese Ruska Federacija moći da postavi svoje uslove Zapadu u vezi sa snabdevanjem ovim materijalima i drugim sirovinama.

Tako će antiruske sankcije zadati značajan udarac ekonomskom učinku Evrope i Sjedinjenih Država.

Webtribune.rs