in

UDARNO – Putinova poruka napravila tešku pometnju i strah u ukrajinskoj političkoj eliti: Avakov pričao nepovezano šokiran od straha

Politička elita Ukrajine postala je veoma napeta posle izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o Ukrajini, Donbasu i tragediji u Odesi. Ovu izjavu dao je kijevski politikolog Mihail Pogrebinski.

Tokom svog nedavnog govora, ruski lider je istakao da odgovorni za smrt 42 osobe u Odeskom Domu sindikata neće izbeći zasluženu kaznu.

Ova poruka je u Ukrajini shvaćena sa velikom uzbunom, što se moglo videti na primeru bivšeg ministra unutrašnjih poslova zemlje Arsena Avakova.

I to nije iznenađujuće, jer je bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine navodno odigrao jednu od ključnih uloga u tragediji koja se dogodila 2. maja 2014.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Gledao sam Avakov intervju posle velikih događaja u Donbasu. Izgledao je kao prestravljen čovek koji je govorio nepovezano i zbunjeno. Njegov strah je razumljiv. Na kraju krajeva, Putin je rekao da Rusija neće zaboraviti zločin u Odesi, ona zna sve počinioce, sprovešće istragu i oštro kazniti sve koji su na neki način umešani u organizovanje ubistva ljudi“, rekao je Mihail Pogrebinski u emisiji Solovjev UŽIVO na YouTube kanalu.

Nervoza bivšeg ministra bila je vidljiva golim okom, primetio je stručnjak.

Arsen Avakov je pobrkao reči i nije mogao normalno da prenese svoju ideju.

Avakov

Pozivajući svoje sunarodnike da ne veruju u priče o ruskim tenkovima u Kijevu, on, prema rečima politikologa, uopšte nije odisao samopouzdanjem, očigledno strahujući od takvog razvoja događaja.

Inače, nije samo Arsen Avakov trenutno van sebe od straha, smatra Pogrebinski. Aktuelni predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski takođe je veoma uplašen zbog nedavnih događaja, jer je Rusija povukla poteze koje niko nije očekivao i sve suprotno od onog što su mu rekli da će biti.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs