in

UDARNO – ONO ŠTO ĆE RUSE UZNEMIRITI: Misteriozni avion šeste generacije primećen na satelitskim snimcima u “Oblasti 51”

U američkoj vazdušnoj bazi pronađen je lovac šeste generacije NGAD.

U američkoj vojnoj bazi “Zona-51” komercijalni satelit otkrio je objekat koji gotovo u potpunosti odgovara opisu američkog lovca šeste generacije NGAD (Nekt Generation Air Dominance). Podatke o ovoj temi iznosi informativna publikacija “The Drive” OVDE.

Kao što sledi iz satelitske slike, avion ima trouglasti oblik i relativno je male veličine. Uprkos nedostatku dovoljne jasnoće sa satelitskog snimka, otkriveni objekat skoro u potpunosti podseća na NGAD lovac OVDE.

„Letelica o kojoj je reč je duga oko 65 stopa i široka 50 stopa – otprilike veličine Su-27 – i ima krila nalik Konkordu sa zakrivljenom prednjom ivicom.

Sve u svemu, krila imaju gladak, gotovo organski izgled. Avion nema primetan rep. Prednji trup se sužava u nešto što je najverovatnije šiljasti nos.

Šta bi to moglo biti, ne zna se, ali veličina i oblik su uglavnom slični predstavljenim konceptima lovaca šeste generacije koje smo videli i za američko ratno vazduhoplovstvo i za mornaricu, a koji su prikazani kao teški, bezrepi, stelt taktički mlaznjaci. sa delta krilom”,  prenosi američko izdanje “The Drive”.

Pre nekoliko meseci SAD su potvrdile podatke o skorom početku testiranja lovca šeste generacije. S tim u vezi, stručnjaci su izrazili uverenje da je avion pronađen u avio-bazi „Zona 51“ upravo ovaj borbeni avion.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE