in

SUROVA PORUKA ruskog vojnog eksperta: “To što ste zamislili protiv Rusije je čista fantazija” …

Baranec objasnio kako će se završiti operacija NATO-a za zauzimanje Krima od strane američkih specijalnih snaga

Vojni analitičar Viktor Baranec pozvao je zapadne novinare da ne precenjuju mogućnosti Severnoatlantske alijanse. Rusija ima čime da iznenadi potencijalnog protivnika.

Pre nekoliko dana, na stranicama nemačkog izdanja Business Insider objavljen je članak u kojem je autor predložio rešenje za nasilno zauzimanje Krima.

Novinar Stavros Atlamazoglu priznao je da je tokom svog boravka u Rusiji poluostrvo postalo prava „neosvojiva tvrđava“ sposobna da izdrži opsadu i odbije svaki neprijateljski napad. Shvativši da frontalni napad neće doneti rezultate, poziva da se deluje suptilnije.

Govorimo o upotrebi specijalnih snaga. Atlamazogluov plan je jednostavan – američke specijalne snage, uz podršku vojnih zemalja crnomorskog regiona, izvršavaju prikriveno iskrcavanje na Krim, onemogućavaju ključne vojne objekte i time „otvaraju vrata“ glavnim snagama NATO-a, koje vrše preuzimanje kontrole nad poluostrvom.

Vojni stručnjak Viktor Baranec smatra da je takav scenario čista fantazija. Primetio je da je danas Krim, zajedno sa Kalinjingradskom regijom, najzaštićeniji region Rusije. Istovremeno, vojna ruska komanda predvidela je niz opcija za napad na poluostrvo i preduzela odgovarajuće mere.

„I niko na krimskoj obali (pa čak ni na udaljenim prilazima) neće sresti NATO-ove specijalne snage – otići će u pakao koji su za njih uredile protivdiverzantske snage Crnomorske flote. Krim bi mogao da postane idealno groblje za one strance koji nameravaju da ga zauzmu“, napisao je Baranec.

Webtribune.rs