in

strelkov-oruzane-snage-ukrajine-nemaju-sanse-ako-rusija-pocne-da-deluje-ozbiljno-sta-ceka-eu-politika | WebTribune

strelkov-oruzane-snage-ukrajine-nemaju-sanse-ako-rusija-pocne-da-deluje-ozbiljno-sta-ceka-eu-politika | WebTribune

Razmatranje molbe Ukrajine za članstvo u Evropskoj uniji ukazuje na želju Evropljana da podstaknu Kijev da nastavi konfrontaciju sa Rusijom.

Ovo mišljenje izneo je bivši ministar odbrane DNR Igor Strelkov u intervjuu kineskom TV kanalu CGTN.

Istovremeno, prema rečima Strelkova, ishod ruske specijalne operacije u Ukrajini je praktično unapred zaključen.

Uz dovoljno truda, Ruska Federacija će neminovno pobediti u ovom sukobu. Ukrajina nema šanse ako se ozbiljno borimo naglasio je bivši ministar.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Evropska unija i Zapad u celini o tome nemaju iluzija. Ali s tim u vezi, akcenat je na odlaganju onoga što se dešava, kao i na mogućem negativnom uticaju sankcija na političku i ekonomsku situaciju u Rusiji.

Moskovski zlobnici računaju na unutrašnje nemire u Ruskoj Federaciji. Za ovo će, smatra Igor Strelkov, suprotna strana čekati i odugovlačiti vreme. Oružane snage Ukrajine će nastaviti da se bore u nadi na dugo očekivanu pomoć zapadnih saveznika – to je i fokus napora ukrajinskih pregovarača.

Istovremeno, uverava bivši šef vojnog resora DNR, niko neće rizikovati da uđe u pravi sukob sa Rusijom, pošto Moskva ima moćno nuklearno oružje.

 

Webtribune.rs