in

Solovjev objasnio kako će Rusija početi da razgovara sa NATO posle specijalne operacije

Ruska Federacija će, nakon sprovođenja specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, iz korena promeniti uslove za međusobne garancije bezbednosti koje su predložile SAD i NATO.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski novinar i televizijski voditelj Vladimir Solovjev, nakon analize situacije na međunarodnoj sceni.

Uživo na televizijskom kanalu Rusija 1, Solovjev je detaljno govorio o promenama koje će se desiti u bliskoj budućnosti, a takođe je objasnio kako će Rusija početi da razgovara sa NATO posle specijalne operacije.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Vladimir Solovjev je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da će specijalna operacija denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine omogućiti Ruskoj Federaciji da ojača svoju poziciju na međunarodnoj sceni, kao i da zaoštri dalju polemiku sa Sjedinjenim Državama o pitanjima strateške sigurnosti.

Prema rečima novinara, Rusija će, pokazavši svoje geopolitičke sposobnosti na međunarodnoj sceni, radikalno promeniti svoje zahteve prema SAD i NATO.

Američke vlasti će biti prinuđene na određene ustupke po pitanjima globalne bezbednosti, napuštajući svoje ambicije.

„Ukrajina je za nas međufaza. Odnosno, onda postavljamo pitanje: u decembru je Putin rekao – Molim vas, vratite se na fazu iz 1997. godine.

Sada kažemo ne, nakon što se ova kampanja završi, ti uslovi su već bili previše dobri, sada ćemo imati druge uslove“, rezimirao je Solovjev.

 

Webtribune.rs