in

Šokantne tvrdnje ruskog stručnjaka: Većina Ukrajine je na vekovnoj ruskoj teritoriji i zato …

Ukrajinske vlasti nemaju pravo da polažu pravo na Krim, rekao je Nikita Daniuk politikolog, zamenik direktora Instituta za strateške studije i prognoze RUDN.

Država Ukrajina je potpuno veštački stvorena politička konstrukcija. Sovjetsko rukovodstvo je stavilo ruku na njen izgled, izgubivši iz vida mogućnost razvoja „nezavisnosti i izolacije od svega ruskog“ na teritoriji savremene Ukrajine, pišu ruski mediji.

Kao što je politolog Nikita Daniuk primetio u intervjuu za IA Regnum, današnja Ukrajina uključuje nekoliko etničkih grupa, od kojih je glavna Mala Rusija.

Ovaj teritorijalni entitet nalazi se u većini Ukrajine. Ali u isto vreme, to nema nikakve veze sa pravim ukrajinskim zemljama. Na osnovu ovoga, sadašnje ukrajinsko rukovodstvo nema pravo da polaže zahteve prema Krimu i Donbasu. Čak je i centralni deo, uključujući Kijev, prema rečima stručnjaka, oduvek bio ruski.

„Stoga su u ovom slučaju pokušaji ukrajinskih vlasti da predstave Ukrajinu kao državu koja s pravom može potraživati ove zemlje apsolutno neosnovani. U stvari, Ukrajina je zaista parazitska zemlja i nalazi se na teritorijama koje ni na koji način nisu povezane sa Ukrajinom “, naglasio je politikolog.

U takvoj situaciji, politika koju vode vlasti na Trgu nezavisnosti na kraju će dovesti do potpuno očiglednog ishoda – raspada zemlje.

Prema rečima stručnjaka, Ukrajina je već u stanju poluraspada, pa je stoga i varijanta pojavljivanja na njenoj teritoriji nekoliko kvazidržavnih formacija, zapravo, unapred određena.

Webtribune.rs