in

ŠOK UPOZORENJE – Ruski vojni ekspert: Imamo opasno oružje za koje niko nije čuo – Saznaće tek kad umru na bojnom polju

Rusija poseduje najnaprednije oružje, od kojih su neka toliko jedinstvena da čak ni njihova imena nisu široko dostupna. Ovo je rekao vojni analitičar, pukovnik u penziji Viktor Baranec.

U Ruskoj Federaciji priveden je kraju testiranje inženjerskog sistema daljinskog miniranja (ISDM). Sistem je u stanju da postavi minska polja na udaljenost od 15 km, kao i da odabere najefikasniju konfiguraciju za „raspršivanje“ municije uz održavanje prolaza za svoje trupe.

Kao što je vojni stručnjak Viktor Baranec primetio, jedinstvenost ovog sistema leži u sposobnosti brzog prikupljanja informacija o specifičnim lokacijama mina na određenom polju.

„Instaliran je poseban sistem prepoznavanja: sada nema potrebe za čeprkanjem, traženjem mapa minskih polja, jer sistem označava određeno mesto na kojem se nalazi mina, nagazna mina i tako dalje. Ovaj sistem je relativno nov, i već se smatra jednim od najboljih na svetu “, – rekao je stručnjak.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

ISDM je jasan primer činjenice da Ruska Federacija poseduje najnaprednije oružje na svetu.

Istovremeno, Baranec se ne slaže sa konstatacijom da ruski vojni razvoj nema analoga u inostranstvu.

Po njegovom mišljenju, postoje alternative, ali su sve one po svojim karakteristikama znatno inferiornije od ruskih sistema. Ovo se odnosi i na hipersonične komplekse i sistem PVO S-500.

Jedino što druge zemlje uopšte nisu uspele da ponove je podvodni dron Posejdon. 

„Imamo jedinstveno oružje koje niko drugi nema i za koje niko nije čuo jer su klasifikovani kao duboka tajna.

Neprijatelj će za njih znati tek kada umre na bojnom polju “, rezimirao je Baranec.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs