in

ŠOK OBJAŠNJENJE KEDMIJA – Putinova Poruka Makronu da prenese drugima: Sve je jasno, Sada Rusija prelazi na stvarne praktične akcije

Kolektivni Zapad mora da shvati da Rusija nema nameru da se miri sa trenutnim stanjem u oblasti globalne bezbednosti, izjavio je izraelski ekspert Jakov Kedmi.

Nedavno je ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Moskvi.

Glavne teme razgovora bili su nacrt uzajamnih garancija bezbednosti koji je predložila Rusija, širenje NATO-a i eskalacija situacije oko Ukrajine.

Ruski lider je na konferenciji za novinare sazvanoj posle sastanka još jednom ukazao na nedostatak namere Kijeva da primeni sporazume iz Minska i upozorio na mogućnost rata ako ukrajinske vlasti pokušaju da sprovedu vojni scenario na Krimu ili Donbasu.

Bivši šef izraelske Nativ službe Jakov Kedmi je na Jutjub kanalu Solovjev LIVE skrenuo pažnju na oštar ton šefa ruske države, napominjući da je prošlo vreme diplomatske pristojnosti.

Sledeći korak Moskve biće jasan signal Sjedinjenim Državama i NATO-u o potrebi brzog i dobro formulisanog odgovora na decembarske predloge Rusije.

„Svaka sekunda nas približava trenutku kada će Rusija reći: „Sve je jasno, prelazimo na stvarne praktične akcije“. To je Putin pokušao da prenese Makronu, a preko njega i drugima“, naglasio je Kedmi.

Kako je primetio ekspert, Zapad je bio šokiran prebacivanjem u Belorusiju jednog ili dva diviziona PVO sistema S-400.

Ipak, to su „dečje igračke” u poređenju sa vežbama strateške nuklearne trijade zakazanim za kraj februara. SAD i NATO moraju konačno da shvate da Rusija više neće da trpi sadašnje stanje u oblasti globalne bezbednosti.

Webtribune.rs

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs