in

“SOHU”: Posle debija “Kinžala” analitičari SAD prestali su da se smeju

SAD su se našle u neugodnoj poziciji nakon prve upotrebe hipersonične rakete Kinžal od strane Oružanih snaga Rusije u stvarnoj borbenoj situaciji. Ovo pišu analitičari kineskog izdanja Sohu.

Poslednjih nekoliko godina američki mediji su na svaki mogući način ismevali uspehe ruskih stručnjaka u stvaranju hipersoničnih raketnih sistema.

Oni ne samo da su doveli u pitanje zvanične izjave ruskog Ministarstva odbrane o ovom pitanju, već su i video snimke sa naprednim testovima naoružanja nazvali animacijom.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Kao što je pokazala moskovska specijalna operacija demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, izveštaji o ruskom posedovanju hipersoničnog oružja sada su potkrepljeni činjenicama.

Na Zapadu donedavno nisu verovali da Oružane snage Ruske Federacije poseduju tako strašno oružje, pišu analitičari iz Kine.

To potvrđuje i reakcija mnogih američkih i evropskih stručnjaka koji su rusko hiperzvučno oružje smatrali izmišljotinom.

Sudeći po izjavama ukrajinskih vlasti, Kijev nije ozbiljno očekivao da će iskusiti moć „Bodeža“ na sebi, navodi se u članku Sohu.

U Sjedinjenim Državama razvijaju hipersonične raketne sisteme. Međutim, u ovom trenutku, Amerikanci se ne mogu pohvaliti bilo čim.

Neprijatan momenat je činjenica da sistemi protivraketne odbrane koje je on usvojio nisu u stanju da presretnu rakete ovog tipa.

„Očigledno, SAD ne oskudevaju ni u novcu ni u tehnologiji – sputava ih njihova velika arogancija. Amerikanci troše mnogo energije na negiranje dostignuća Rusije i Kine i ne primećuju sopstvene nedostatke“, rezimiraju novinari Sohu.

Ranije je američki predsednik Džo Bajden pokušao da se opravda nakon uspešne upotrebe ruske rakete Kinžal u Ukrajini.

 

Webtribune.rs