SNS se trese – Progovorio prvi osuđeni naprednjak: Evo zašto su mi “smestili” – VIDEO

Gost Slavija info bio je bivši direktor Železnica Srbije i bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović.

U javnosti poznat po prvostepenoj presudi za paljenje kuće Milana Jovanovića. Osuđen je u rekordnom roku na četiri godine i tri meseca zatvora.

U emisiji Intervju Simonović je naveo razloge takve presude iako sud nije imao konkretne dokaze.

Digresija na samom početku emisije bila je oko asfaltiranja puta do klanice Velje Nevolje u Ritopeku teritorija opštine Grocka koja je urađena mimo svakog zakona a Simonović se ogradio od toga jer tada nije bio na vlasti.

Što se tiče podmetnutog požara Simonović je otkrio kako je saznao da se to dogodilo i gde se tada nalazio ali i kako je od ranije imao povremene sporove sa Jovanovićem zato ga je tad i označio kako krivca.

Od tada on nije imao priliku da se pojavi u javnosti jer je napravljen dogovor između pojedinaca iz njegove stranke (SNS) i opozicije ali i pojedinih medija da on bude osuđen.

Suđenje je brzo završeno a o nepravilnostima u samom toku suđenja izneo je svoje mišljenje, kao i o pritiscima tužilaštva na potencijalne svedoke.

Uticaj na suđenje imao je i Veran Matić i pojedine NVO iz svojih razloga.

Simonović je u to vreme bio u sporu i sa Milosavom Miličkovićem tada državnim sekretarom i to zbog duga od 45.000 evra.

Naime Simonović je platio radnike koji su Miličku podigli vikendicu na Srebrnom jezeru a kad je od njega tražio pare on je odbio da mu plati navodeći razloge tipa ti si to meni učinio i slično.

Simonović pretpostavlja da je on uticao i na Vučića da ga proglasi krivcem u medijima a opšte je poznato da lex specijalis koji Vučić primenjuje kasnije dobije i pravnu notu.

Detaljno je objasnio i ko je od svedoka (drugih dokaza nema) imao kakvu nagodbu sa tužiocem koji je kasnije napredovao.

Simonović se osvrnuo i na tekstove Milana Jovanovića na portalu Žig info ali i pokazao skadalozne slike fotomantaže njega.

Milan Jovanović nije imao nijedan tekst na tom portalu pre paljenja, a nakon toga povremeno ga drugi potpisuju kao autora kako bi imao status novinara.

U emisiji Simonović je otkrio i stanje njegove imovine ali i nepravilnosti u radu opštine Grocka koje su beznačajne.

Na pitanje voditelja kako je ulicu nazvao po svojoj porodici detaljno je objasnio da je to takav običaj ali i tehničke razloge kao i da je tako nazvano nekoliko stotina ulica širom Srbije i ne vidi ništa sporno u tome jer je tu samo nekoliko kuća njegove familije. 

VIDEO:

(slavija info)