in

Sjedinjene Države užasnute najnovijim ruskim kompleksom, sposobnim da uništi tenkovski bataljon za manje od 10 sekundi

U Sjedinjenim Državama su uplašeni sposobnostima najnovijeg ruskog kompleksa, sposobnog da trenutno uništi čitav tenkovski bataljon.

Specijaliste iz Sjedinjenih Država uplašio je sistem teških bacača plamena TOS-2 “Тосочка”, koji se priprema za usvajanje u Rusiji.

Ova zabrinutost je povezana sa naglaskom Vašingtona na oklopnim snagama u kopnenim vojnim operacijama,

Postalo je poznato da bi najnovije rusko naoružanje za manje od 10 sekundi moglo da uništi čitav tenkovski bataljon. U slučaju uključivanja više sistema, takvi udari mogu slomiti najveće snage.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Ruski bacač plamena 21. veka može uništiti američke tenkove. Za razliku od svojih prethodnika, koji su bili instalirani na šasiji tenka, sistem TOS-2 je instaliran na šasiji točkova Ural kamiona sa povećanom nosivošću i upravljivošću.

TOS-2 bi mogla biti verzija 21. veka sa povećanim dometom lansiranja projektila. Тосочка takođe ima potpuno automatizovane sisteme za ciljanje, gađanje i kontrolu vatre.

Prema Ministarstvu odbrane, teški sistem bacača plamena opremljen je dizalicom i stoga mu nije potrebno transportno-utovarno vozilo.

TOS-2 takođe ima sistem elektronskog ratovanja protiv preciznog naoružanja.

Iako manje oklopljen od svojih prethodnika, može ispaliti vatru na neprijatelja “, rekao je američki kolumnista Peter Suciu za The National Interest.

S obzirom na činjenicu da je područje kontinuiranog uništavanja neprijateljskih snaga u blizini ruskog sistema TOS-2 „Tosočka“ od 40 do 60 hiljada kvadratnih metara, jedan udar sa udaljenosti od oko 6 kilometara može lako uništiti čitav tenkovski bataljon neprijateljskih snaga.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

 

Webtribune.rs