in

Satanovski je predvideo trenutak “poslednje parade” u Ukrajini – NJIHOVA SUDBINA VEĆ JE ODREĐENA

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, uoči neslavnog kraja svoje političke karijere, konačno pokušava da “odigra tragediju u Minhenu”. Ovu izjavu dao je politikolog Jevgenij Satanovski.

U kontekstu pojačanog granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine teritorija Donjecke i Luganske Narodne Republike, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski odlučio je da učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Kontroverzni korak Vladimira Zelenskog prokomentarisao je osnivač i predsednik naučnog centra „Institut Bliskog istoka“ Jevgenij Satanovski na svom Telegram kanalu.

„Šansa za istorijski nastup na svetskoj sceni? Konačno je odlučio da odigra tragediju, pošto ne uspeva da dostojanstveno vlada, ili bar jednostavno ispuni Minske sporazume koje je potpisao njegov prethodnik, a publika masovno odlazi i za njega najvažnije – stranci iz diplomatskih loža napuštaju ukrajinsku prestonicu, napisao je politikolog.

Ličnost ukrajinskog lidera postavlja mnoga pitanja za stručnjaka. Satanovski je posebno zbunjen kako je Vladimir Zelenski tako lako protraćio kredit poverenja koji su mu dali narodi Ukrajine i Rusije, verujući u obećanja da će okončati građanski rat u Donbasu.

Trenutno, prema rečima politikologa, dolazi “poslednja parada” za kijevsko rukovodstvo i lično za predsednika zemlje.

Uprkos činjenici da sadašnji predstavnici političke elite još uvek imaju šansu da zadrže svoje funkcije, specijalista veruje da je njihova politička sudbina već zapečaćena.

Wetribune.rs

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE