Ruski vojni ekspert ispričao šta se zaista dogodilo 2014. godine u češkom selu Vrbetice

Baranec ispričao šta se zaista dogodilo 2014. godine u češkom selu Vrbetice

Vojni ekspert Viktor Baranec govorio je o pravim razlozima incidenta koji su Česi iskoristili za diplomatsku konfrontaciju sa Rusijom.

Eksplozija skladišta u selu Vrbetice 2014. godine, koja je u Pragu korišćena za diplomatsku agresiju na Rusiju, ima trivijalni razlog i nema nikakve veze sa ruskom stranom, smatra vojni analitičar Viktor Baranec.

Stručnjak je odmah primetio da se u skladištima zaista nalazi vojna imovina, ali počinioce ovog incidenta ne treba tražiti u Rusiji, već u Bugarskoj.

„Jedina istina jeste da je roba koja se nalazila u ova dva skladišta zaista pripadala bugarskim vlasnicima“, rekao je Baranec.

Stručnjak je istakao da je šef ove „mafijaške kompanije“ u Bugarskoj umro pod čudnim okolnostima, nakon čega je započela „svađa iza zatvorenih vrata“ oko posedovanja „robe“.

Kao rezultat, „bugarska mafija je započela raspravu oko toga ko treba da nosi ovu municiju“, budući da su na dnevnom redu bila dva konkurentska plana. Prema prvom, zločinci bi municijom snabdevali Siriju, a prema drugom Ukrajinu.

„Tu je došlo do nesuglasica, ali se zaključak sam nameće. Robu niko nije dobio“, rekao je Baranec, završavajući svoju priču o tome šta se zapravo dogodilo 2014. godine u češkom selu Vrbetice, a takođe je istakao da Rusija „nema apsolutno nikakve veze sa tim“.

Webtribune.rs