Ruski politikolog: Zapad se plaši da će ova unija biti najmoćnija na planeti

Istorija pamti mnoga politička i vojna savezništva, ali samo jedan savez bio je zaista ogromna sila. Ovu izjavu dao je politikolog Sergej Mikejev.

Nedavno su se zemlje zapadnog sveta ozbiljno zabrinule zbog zbližavanja Rusije i Kine i u tome nema ništa iznenađujuće. Kineska ekonomija će uskoro postati prva u svetu, ostavljajući iza sebe američku.

S druge strane, Rusija ima ogromne rezerve svih vrsta različitih minerala i moćnu vojsku. Saradnja ove dve sile je u stanju da pokrene novu reviziju sveta, u kojoj ni Sjedinjene Države ni ujedinjena Evropa neće imati istu superiornost.

Čini se da je ovo unija iz snova. Međutim, politikolog Sergej Mikejev se po ovom pitanju drži drugačijeg gledišta. Na svom YouTube kanalu, stručnjak je objavio video u kojem je podsetio da su se istočni Sloveni, koji su uvek slavili pobedu u takvim sukobima, morali najviše suočiti sa zapadnom agresijom. Nešto slično, prema njegovim rečima, nazire se i danas.

Dugo je glavni cilj Zapada bio uništavanje slovenskog trojstva. Danas je delimično uspeo da postigne napredak, smatra Mikejev. Zvanični Kijev, koji se sedam godina „borio“ sa Rusijom, sada se usprotivio i Minsku.

Međutim, trenutno stanje stvari uopšte ne znači da se bivša unija Rusa, Belorusa i Ukrajinaca (SSSR) ne može vratiti. A ako se svi problemi reše, svet će dobiti savez koji će izazvati paniku kod Amerikanaca i Evropljana.

„Oni ga se plaše. Setite se, kada su Belorusi, Ukrajinci i Rusi bili ujedinjeni, to je bila najmoćnija sila na planeti Zemlji “, rezimirao je Mikejev.

Webtribune.rs