in

Ruski politikolog predviđa: Sledeći veliki rat Rusije neće biti sa Amerikom već sa drugom državom …

Rizik od oružanog sukoba velikih razmera sa Sjedinjenim Državama i NATO-om za Rusiju je mnogo manji nego direktno na ruskim granicama. Ovo je izjavio politikolog Jevgenij Satanovski.

Prema rečima stručnjaka, oružani sukob uz učešće Rusije verovatno nije protiv Sjedinjenih Država i država NATO-a. Satanovski takođe ne predviđa upotrebu strateških arsenala u takvom ratu.

Kolektivni Zapad, predvođen Vašingtonom, neće hteti da izazove direktan sukob sa Ruskom Federacijom, shvatajući rizike koje to nosi za Sjedinjene Države i njihove saveznike.

„Situacija je vrlo jednostavna. U teoriji, sledeći veliki rat ne bi trebalo da bude sa NATO-om ili Sjedinjenim Državama. To uopšte neće biti nuklearno.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Zašto bi se Amerikanci borili protiv Ruske Federacije kada imaju sve šanse da prestanu da postoje? Ovo je apsolutna besmislica ”, objasnio je Satanovski.

Politikolog smatra veću verovatnoću izazivanja sukoba na teritoriji bivšeg SSSR -a.

U brojnim republikama namerno se podižu antiruski i antiruski osećaji, u kojima stručnjak vidi pripremu za direktan sukob. Satanovski smatra da bi sukob mogao početi zbog ugnjetavanja stanovništva koje govori ruski, čiji se znaci već manifestuju u brojnim zemljama.

„A ako je to rat na postsovjetskom prostoru sa bivšim bratskim sovjetskim republikama? Ili sa predstavnicima ovih republika, gde će se za nekoliko godina odgajati generacija – a negde je već odgajana – generacija koja zna da su bili “okupirani”, “eksploatisani” i da su navodno robovi neprijatelja moći, i sada su, konačno, pobegli na slobodu.

A preostaje samo da se dokrajče ostaci “okupatora” koji žive na njihovoj teritoriji, kao što je slučaj sa lokalnim nacionalistima u Zakavkazju, Centralnoj Aziji ili Kazahstanu “, rekao je Satanovski za Vesti FM.

Nevoljnost SAD da se umešaju u sukob sa Rusijom pojačana je nakon niza briljantnih geostrateških poteza ruskog predsednika Vladimira Putina.

Vojno-politički ekspert Jakov Kedmi, greškama Zapada pripisao je aneksiju Krima i vojnih baza u Siriji, uz pomoć kojih je zona bezbednosti američke flote premeštena u Italiju.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs