in

Ruski ekspert zaledio EU i SAD: Kijev će, pre ili kasnije, nastaviti vojne operacije u Donbasu A ONDA ĆE SE DOGODITI OVO …

Jegor Holmogorov ukazao je na znakove neizbežnosti povratka iskonski ruskih zemalja u sastav Rusije.

Kijev će, pre ili kasnije, pokušati da nastavi velike vojne operacije u Donbasu, a onda će Rusi, kao odgovor, uzeti celu teritoriju do Dnjepra.

Ovo mišljenje izneo je novinar Jegor Holmogorov koji je primetio da Ukrajina nema finansijske kapacitete da obezbedi dugoročni boravak velike vojne grupe visoko mobilisanih vojnika sa vojnom opremom na liniji kontakta između Oružanih snaga Ukrajine i snaga LDNR.

Kao rezultat, kijevski političari će morati da naprave izbor: „ili će zapucati, ili će se povući“.

Istovremeno, analitičar je primetio da sa trenutnim radikalnim političkim kursom ukrajinskih vlasti nema sumnje da će se Kijev na kraju odlučiti na oružani sukob u Donbasu.

„Jednog dana će se to dogoditi“, rekao je Holmogorov samouvereno, ističući da će jednog dana ukrajinsko rukovodstvo steći dovoljno smelosti da sprovede vojnu operaciju bez zapadne podrške, a onda „ovo pitanje neće biti ograničeno na Donbas, već će se pomeriti na Krim, pre ili kasnije “.

U tom kontekstu, analitičar je istakao da ruska strana može „doći po svoje“.

„Rusi nikada neće zaboraviti da je do Dnjepra sve definitivno naše“, rekao je ruski novinar.

Rezimirajući svoju misao, Holmogorov je skrenuo pažnju na reči urednice RT Margarite Simonjan, koja je prethodno uporno govorila o mogućnosti davanja ruskog državljanstva stanovnicima Donbasa, koji su na kraju dobili pravo na pojednostavljeni postupak za dobijanje ruskih pasoša. Sada insistira na uključivanju Donbasa u Rusiju.

„Ona je šef naše poluzvanične propagande, na njene izjave treba obratiti pažnju“, rezimirao je Holmogorov, nagoveštavajući dalji razvoj događaja.

Webtribune.rs