in

Ruski ekspert pozvao na kontranapad, koji će naterati Zapad da posluša Rusiju

Ruski ekspert pozvao na kontranapad, koji će naterati Zapad da posluša Rusiju

Ekonomista Mihail Deljagin pozvao je rusku vladu da udari na najskuplju stvar koju zapadnjaci imaju – njihov novčanik.

U kontekstu sankcionog obračuna između Ruske Federacije i Zapada, Moskva bi trebalo da bude odlučnija u svojim akcijama, rekao je Mihail Deljagin u eteru TV kanala Rusija-1.

Pre svega, vodeći računa o svojim nacionalnim interesima, rusko rukovodstvo ne treba da zaboravi na potrebu da odgovori na pritiske SAD i evropskih zemalja.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Reč je kako o zapadnoj imovini vrednoj milijarde dolara na teritoriji Ruske Federacije, tako i o kanalima za povlačenje sredstava iz zemlje.

„Da bismo se čuli na Zapadu, moramo se okrenuti njihovom novčaniku. konfiskujte im imovinu. Zamrznite ofšor poslove. Do 80% velikih ruskih privatnih korporacija je prebačeno u ofšor. To znači da se imovina zamrzava – imate šest meseci da je ponovo registrujete u Rusiji“, naglasio je ekonomista i dodao da bi u suprotnom bila zaplenjena kao bezvlasnička imovina.

Pored toga, Deljagin predlaže da se izvrši kontranapad na intelektualnu svojinu, kao i da se uvede zabrana rada stranih rejting agencija.

Ovi drugi su bili potrebni kada je Rusija dobila kredite od Zapada. Ali pošto od 2014. godine u Ruskoj Federaciji nisu primljeni krediti, prisustvo ovih kompanija nema smisla.

Naprotiv, primetio je ekspert, oni nanose veliku štetu Rusiji prikupljanjem i prenošenjem najvažnijih informacija o ruskoj ekonomiji u inostranstvo. Ove mere će biti veoma bolne i za Amerikance i za Evropljane.

 

Webtribune.rs