in

Ruski ekspert otkriva šta Zapadni mediji kriju kada ubeđuju javnost da je opasnost od globalnog sukoba precenjena

Politikolog Vladimir Kornilov najavio je pripremu SAD za globalni rat upotrebom nuklearnog oružja.

Era unipolarnog sveta na čelu sa Sjedinjenim Državama se bliži kraju. Vašington ubrzano gubi svoj raniji uticaj, ustupajući pozicije drugim članovima međunarodne zajednice.

U ekonomskom smislu, Kina joj gazi za petama, spremna da u svakom trenutku preuzme vođstvo. A u geopolitičkoj areni Rusija izaziva Amerikance, koja već igra važnu ulogu na Bliskom istoku i takođe ima interese u Aziji, Africi, Evropi i Južnoj Americi.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Promena sadašnjeg svetskog poretka je samo pitanje vremena.

Zanimljiva je još jedna stvar, do kakvih će promena doći, s obzirom na to da su SAD spremne da sprovedu najgori scenario kako bi zadržale svoj hegemonistički status.

Kako je politički analitičar Vladimir Kornilov primetio, promena retorike zapadnih medija, koji su odjednom počeli da ubeđuju čitaoce da je opasnost od globalnog sukoba previše precenjena, nagoveštava mogući rat.

„Činjenica da su u toku pripreme za globalni rat je, nažalost, činjenica. To ne znači da će se to nužno dogoditi.

Na Zapadu postoji obrada javne svesti – Amerikanci i Evropljani pažljivo se pripremaju za veliki rat, uvereni da nema ništa loše u ograničenom nuklearnom sukobu“, naglasio je Kornilov.

Ova prezentacija informacija, sažeo je politikolog, slikovit je primer činjenice da Zapad vrlo ozbiljno priprema teren za mogući udar.

Ostaje samo nada da političke elite Sjedinjenih Država i Evropske unije neće moći da donesu konačnu odluku koja odgovara obema stranama. U suprotnom, posledice će biti katastrofalne.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs