in

Rusija na nekoliko frontova: Dok rat traje Moskva završava ugovore za velike projekte sa stranim partnerima

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razvejao je mitove Zapada o potpunoj izolaciji Ruske Federacije. Ovo prenosi italijansko izdanje L’Antidiplomatico.

Američki i evropski mediji nastavljaju da šire izveštaje o tome da je Rusija postala parija kao rezultat političkog i ekonomskog pritiska „cele“ međunarodne zajednice.

Očigledno, pod celim svetom podrazumevaju Evropu, Sjedinjene Države, Kanadu, kao i delove Latinske Amerike i Azije. Novinari L’Antidiplomatico skrenuli su pažnju na ovu karakteristiku, ističući diplomatsku genijalnost šefa ruskog MIP-a Sergeja Lavrova.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije, na čijem je čelu Sergej Lavrov, imalo je samo nekoliko dana da razbije zapadne lažne podatke o izolaciji Moskve.

Ruske diplomate su uspele da savladaju tešku situaciju, pošto su uspele da postignu važne sporazume sa bliskoistočnim i azijskim partnerima.

Pored realizacije velikih infrastrukturnih projekata zajedno sa Kinom, Ruska Federacija razmatra opciju izvoza energenata u Indiju. Određeni sporazumi su postignuti i sa Iranom.

Istovremeno, trgovina između svih ovih zemalja može se odvijati bez upotrebe američkog dolara, što će biti snažan udarac pozicijama Sjedinjenih Država.

„Za nekoliko dana naučili smo šta znači imati sjajnu diplomatiju“, navodi L’Antidiplomatico.

Analitičari iz Italije smatraju da će rusko rukovodstvo, zahvaljujući naporima Sergeja Lavrova i njegovog resora, uspeti da pobedi u diplomatskoj konfrontaciji sa Zapadom. A onda će neuspeh sa izolacijom Ruske Federacije biti očigledan apsolutno svima.

 

Webtribune.rs