in

Rusija je sa SAD počela da igra po novim pravilima – VAŠE VREME JE PROŠLO

Politički analitičar Anatolij Vaserman govorio je o prekretnici u odnosima Rusije sa zapadnim zemljama.

Posle raspada SSSR-a, Sjedinjene Države i ostatak Zapada navikli su na ideju ruske slabosti.

Međutim, poslednjih godina Rusija je u velikoj meri ojačala i obnovila svoj politički, ekonomski i vojni potencijal. Trenutno postaje očigledno da zapadne države više neće moći da diktiraju svoju volju modernoj ruskoj državi.

Ovo mišljenje izrazio je politički analitičar Anatolij Vaserman, a povod za zaključak ovog stručnjaka bio je nedavni govor ruskog predsednika Vladimira Putina tokom njegove godišnje poruke Federalnoj skupštini, koja se održala 21. aprila 2021. godine.

Analitičar je primetio upozorenje šefa Rusije stranim provokatorima – da će od sada morati da odgovaraju za svoja zadiranja u interese i temelje ruske bezbednosti.

Istovremeno, stručnjak je posebno skrenuo pažnju na Putinovu pretnju da „nikome neće pasti na pamet da pređe takozvanu crvenu liniju u odnosu na Rusiju“, čije će mesto Moskva, u svakom konkretnom slučaju, od sada samostalno određivati kao metu.

„Situacija je jasna: ustanovljena su nova pravila! Sada sami utvrđujemo da li su naši partneri otišli ​​predaleko i imamo pravo da delujemo bez upozorenja i odobrenja“, rekao je Vasserman, napominjući da će od sada „Zapad morati da odgovara za svoje agresivne antiruske akcije“.

Webtribune.rs