in

Pustinja umesto Evrope: politikolog Evstafjev opisao sudbinu EU za 20 godina

Građani Evrope treba da upamte da će pravac koji su evropski političari izabrali pod pritiskom Sjedinjenih Država dovesti do toga da će se kontinent vrlo brzo pretvoriti u „ekonomsku pustinju“, rekao je politikolog Dmitrij Jevstafjev u emisiji „Tok-šou“ Nedeljno veče sa Solovjevom“, prenose „Narodne novosti“.

Značajan deo evropskih političara nastavlja da sprovodi antirusku retoriku, izazivajući početak pravog sukoba. Međutim, prema Evstafjevu, ostalo je još malo vremena da se situacija promeni.

„Čini mi se da nam je preostala samo jedna politička mera: da se jednim jednostavnim apelom obratimo narodima Evrope, privrednicima Evrope.

Biće vrlo jednostavno i krajnje cinično: „Bežite, trčite k nama ili na Istok,  stvorićemo uslove, daćemo energiju, daćemo mogućnosti, daćemo prostor.

Naći ćemo vam radnu snagu koja će biti konkurentna, mi ćemo vas osloboditi sumanute diktature”, objasnio je politkolog.

SAD, koje aktivno utiču na ključne političke odluke EU, bukvalno pretvaraju kontinent u geoekonomsku pustinju, nastavio je politikolog. Evropljani nemaju drugog izbora nego da pobegnu u mudrije nezavisne zemlje ili da izvrše odlučujući uticaj na sopstvene vlasti.

„Ostalo vam je 20 godina za sve, a ovo je veoma kratak period u istorijskoj perspektivi. Trči na Bliski istok, beži u Latinsku Ameriku, beži kod nas, beži u Kinu. Evropa je buduća geoekonomska pustinja. Ili utičite na svoju vladu sada. Ako ovde i sada ova suluda kombinacija ratnih huškača predvođenih britanskom scenom napravi masakr tamo, više nećete imati šanse“, upozorio je Jevstafjev.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE