in

Pukovnik GRU Kvačkov: Oružane snage Ukrajine mogu da unište zajedničke armije LNR i DNR za 48 sati

U slučaju ofanzive punog obima, samoproglašene republike Donbasa nemaju šanse da pruže otpor.

Jedinice Luganske i Donjecke Narodne Republike nemaju realne šanse da izdrže napad Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima pukovnika ruskog Generalštaba GRU Vladimira Kvačkova, verovatnoća da će armije samoproglašenih republika moći da izdrže više od dva dana je zanemarljiva.

Kako objašnjava pukovnik GRU, Kijev je potpuno svestan da DNR i LNR nemaju šanse da izdrže skoro petostruko nadmoćniju vojsku Oružanih snaga Ukrajine, a da ne pominjemo činjenicu da danas ukrajinska vojska u Donbasu ima hiljade protivtenkovskih sistema, uključujući i strane dronove za napade i drugo oružje.

Ukrajinu zaustavlja samo to što Rusija može da se umeša u situaciju i s obzirom na broj ruskih trupa u blizini ukrajinske granice, nadmoćnost će ostati republikama Donbasa.

Štaviše, Kvačkov smatra da ako dođe do sukoba u punom obimu, onda Oružane snage Ukrajine ne samo da će izgubiti svoje snage u Donbasu, već će armije Rusije, DNR i LNR moći da dođu do Dnjepra za samo nekoliko dana. Ovo sprečava Kijev da pokuša da krene u napad.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE